Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszona kapusta z baraniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 250 g
kapusta kiszona 250 g
makaron 20 g
sos sojowy 3 łyżki
przyprawa kucharek do smaku
wódka 1 łyżka
olej sezamowy trochę
imbir starty trochę
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kiszona kapusta z baraniną

makaron zalać ciepłą wodą na 15 min, odcedzić, pociąć w 8 -10 cm kawałki. Mięso pokrajać poprzecznie do włókien na cienkie plasterki. Kapustę lekko posiekać. Mięso włożyć do miski i starannie wymieszać z solą, kucharkiem, wódką, pieprzem, cebulą, imbirem i sosem sojowym, odstawić na 6 min, wymieszać ręką. Powtórzyć czynność trzykrotnie. Wlać olej sezamowy, zamieszać. 3 szklanki wody zagotować w płaskim szerokim garnku, włożyć kapustę, doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut, dodać mięso i makaron, wymieszać, dusić 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak