Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
papryka 3 szt
fasolka szparagowa 20 dkg
kalafior 10-15 różyczek
kiełbasa 30 dkg
boczek 20 dkg
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
pieczarki 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Cukinię obrać, wydrążyć środek i resztę pokroić w kostkę, paprykę w paseczki,pieczarki w paseczki, kalafior podzielić na różyczki, fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w piórka. Kiełbasę i boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na oleju.Dorzucić cebulę, po chwili, cukinię, i następne składniki. Dusić pod przykryciem do miękkości dorzucając liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lolajna7 08.12.2011 21:47
niestety sezon na cukinie sie skończył :(
lolajna7 08.12.2011 21:47
niestety sezon na cukinie sie skończył :(
Anna133 27.11.2011 12:44
uwielbiamy też takie roboię
Anna133 27.11.2011 12:44
leczo pysznotak
lolajna7 22.11.2011 13:30
polecam także zrobić więcej i zamrozić w pojemniczkach, będzie jak znalazł na szybki posiłek
lolajna7 22.11.2011 13:30
można podawać z chlebkiem(najlepiej świeżym), makaronem lub ryżem
lolajna7 22.11.2011 13:21
Dodając paprykę kolorową potrawa zyska wizualnie
lolajna7 22.11.2011 13:20
Ilość składników jest orientacyjna, można dać wszystkiego wg uznania więcej lub mnie-co kto lubi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak