Sposób przygotowania

Opłukane i osuszone liście szpinaku mieszamy z kuleczkami mozarelli, pomidorkami koktajlowymi,kuleczkami melona (wydrązamy je za pomocą specjalnej łyżeczki, jeeśli nie posiadamy można go pokroić w kostkę), kawałkami mandarynki, papryki czerwonej i oliwkami.

Skrapiamy oliwą i octem balsamicznym, posypujemy orzechami nerkowca i ziarnami słonecznika.

Boczek pokrojony w paseczki podsmażamy na patelni, osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypujemy nim sałatkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Wygląda smakowicie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !