Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1/4 główki
pomidiry 4 szt
boczek wędzony 20 dkg
kiełbaski 3 szt
marchew 2 szt
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
ziemniaki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami

Do garnka z wodą wkładamy pokrojone marchewki i kawałek boczku wędzonego, ziele angielskie i liść laurowy. Gdy to się zagotuje, dodajemy poszatkowaną drobno kapustę. W międzyczasie rozgotowujemy pomidory w niewielkiej ilości wody i przecieramy przez sito. Do prawie miękkiej kapusty dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gdy się zagotują, wlewamy przetarte pomidory, doprawiamy pieprzem i papryką i dodajemy plasterki podsmażonych kiełbasek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.03.2013 09:23
bardzo dobra
pacpaw 03.01.2013 12:24
smaczny, lekki kapuśniak. Dodanie świeżych pomidorów jest dla mnie nowością
Goya 17.04.2012 13:43
pycha
Adamorek 29.03.2012 20:17
bardziej lubię kwaskowate zupy
stokrotka 22.11.2011 13:08
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak