Sposób przygotowania

Do garnka z wodą wkładamy pokrojone marchewki i kawałek boczku wędzonego, ziele angielskie i liść laurowy. Gdy to się zagotuje, dodajemy poszatkowaną drobno kapustę. W międzyczasie rozgotowujemy pomidory w niewielkiej ilości wody i przecieramy przez sito. Do prawie miękkiej kapusty dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gdy się zagotują, wlewamy przetarte pomidory, doprawiamy pieprzem i papryką i dodajemy plasterki podsmażonych kiełbasek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    bardziej lubię kwaskowate zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    smaczny, lekki kapuśniak. Dodanie świeżych pomidorów jest dla mnie nowością
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !