Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 25 dag
mięso mielone 50 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
pomidory w puszce 2 szt
czosnek 1 ząbek
pieprz do smaku
sól do smaku
bazylia do smaku
masło 1 łyżka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem

Rurki ugotować al dente w osolonej wodzie. Pieczarki posiekać, cebulę pokroić i zeszklić na 2 łyżkach oliwy, dodać pieczarki, przesmażyć, zdjąc z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć mięso. Wymieszać z cebulą i pieczarkami, doprawić. Napelnić farszem makaron, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. N a maśle przesmażyć czosnek, dodac pomidory, poddusić i przyprawić. Polać makaron i zapiekać ok. 20 min. w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 05.04.2012 18:13
ciekawy przepis
Wacław 24.11.2011 08:54
pyszne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak