Sposób przygotowania

Owoce dzikiej róży włożyć na noc do zamrażarki. Wypłukać, ponakłuwać szpilką w kilku miejscach każdy owoc. Wrzucić do dużego słoja i wsypać zawartość torebek mięty i rumianku oraz goździki. Wlać spirytus i odstawić na 1,5 miesiąca co kilka dni mocno potrząsając słojem. Po półtora miesiąca zlać płyn, przecedzić. Zagotować miód z wodą, wystudzić, wlać wódkę. Wszystko połączyć razem z nalewką i ostawić na minimum 3 miesiące. Najlepiej na pół roku. Kolor jest piękny-bursztynowy a smak rzekłabym miód w gębie.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    eh....jakoś nie odważyłam się nigdy sama robić...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    uhmm slodziutkie, mocne, na poprawe nastroju i rozgrzanie - swietne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    może byc pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Z dzikiej róży jeszcze nie piłam ani nie robiłam, ale chyba czas to zmienić!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Oj ,Ewcia te Twoje nalewki ,czemu są tak daleko?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    wysmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    wysmienita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !