Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki ryżowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 0,5 kg
grzyby suszone 15 dkg
mięso mielone 50 dkg
cebula 2 szt
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kulki ryżowe

Kroki postępowania

1
gotujemy ryz do miękkosci
Krok 1 - kulki ryżowe foto
2
kapustę drobno kroimy i gotujemy z grzybami
Krok 2 - kulki ryżowe foto
3
cebulę obiermay kroimy w koste i smazymy pod konie cdodajemy konserwę lub mieso i dusimy
Krok 3 - kulki ryżowe foto
4
odcedzamy ugotowana kapustę i mieszamy z wszyskimi składnikami doprawiamy do smaku, grzyby mozemy drobno pokroić
Krok 4 - kulki ryżowe foto
5
robimy gałki i polewamy sosem pomidorowym
Krok 5 - kulki ryżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 04.06.2012 22:03
Fajne kuleczki
Misiabe 22.11.2011 18:42
z chęcią spróbuje :)
stokrotka 22.11.2011 13:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak