Sposób przygotowania

Fasolę należy przepłukać, zalać zimną wodą i moczyć przez noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą, gotować do miękkości
Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę. Warzywa dodać do fasoli, gdy będzie już prawie miękka.
Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek , dodać pokrojony w kostkę boczek, wytopić. Cebulę z boczkiem dodać do gotującej się zupy.
Kiedy warzywa z fasolą będę już miękkie, doprawić zupę majerankiem oraz solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    renia26

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniamm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    na pewno bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !