Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka na kanapki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
sól do smaku
olej 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
estragon 1/2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka na kanapki

Kroki postępowania

1
W szynce zrobić dziurki. Włożyć w nie po pół ząbka czosnku. Olej wymieszać z przyprawami i solą. Natrzeć tym mięso i odstawić do lodówki na 3 dni.
Krok 1 - Szynka na kanapki foto
2
Co 12 godzin szynkę odwrócić.
Krok 2 - Szynka na kanapki foto
3
Po tym czasie szynkę umieścić w naczyniu do zapiekania, obwiązać nicią (żeby zachowała zwarty kształt) i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Krok 3 - Szynka na kanapki foto
4
Piec w 180 stopniach przez 50 minut. Po tym czasie odwrócić ją i piec jeszcze 15-20 minut. Gotową szynkę kroić w cienkie plastry.
Krok 4 - Szynka na kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 14.07.2013 22:14
Doskonała szyneczka na kanapki.
owca441 20.06.2012 16:05
świetna
kamyk 30.04.2012 09:41
pycha
ilka_86 19.01.2012 15:27
pyszne mięsko
Weronika_eM 13.01.2012 12:46
bardzo smakowita
Marlena/Kinia 03.12.2011 09:26
ale ładnie przyrumieniona.
Renia1 29.11.2011 19:38
na pewno baardzo aromatyczne to miesiwo:)
BernadettaP 22.11.2011 11:06
Pyszna, właśnie ją zjadłam... oczami :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak