Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kisielami. Od żółtek oddzielamy białka. W misce ucieramy cukry z tłuszczem na puszystą masę dodając żółtka pojedynczo, cały czas ucieramy. Do masy dodajemy porcjami wymieszaną mąkę, wlewamy sok z cytryny i otartą skórkę z cytryny.
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, wykładamy na utartą masę, delikatnie lecz dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto wykładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w 180 ºC przez 50-60 min. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu dekorujemy według upodobania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !