Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 1 cebula drobno pokrojoną w kosteczkę oraz przyprawami: papryka mielona, tymiankiem, pieprzem ziołowym i sola, wyrobić gładką mięsną masę i uformować małe kotlety które dokładnie obtoczyć w mace i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Na drugiej patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim marchewkę pokrojoną w paseczki i cebulę pokrojona w piórka, do podsmażonej marchewki dolać 1.5 szklanki wody, dodać grzyby ja użyłam http://www.doradcasmaku.pl/przepis/178552/siekana-pasta-z-grzybow.html oraz kostkę grzybową, przykryć i gotować około 5 min, następnie dodać usmażone kotlety i doprawić do smaku, razem gotować jeszcze kilka minut, w tym czasie sos od mąki na kotletach zgęstnieje na sam koniec dodać ogórka pokrojonego w drobną kosteczkę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !