Sposób przygotowania

Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną w średnie kotlety polędwicę z sarny przez co najmniej 24 godziny. Po tym czasie obsmażamy kotlety z obu stron na rumiano na rozgrzanym tłuszczu i następnie dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu aż będzie prawie miękka (podlewamy odrobiną wody). Dodajemy obrane i pokrojone w półtalarki marchewki, pieczarki i pietruszkę, paprykę w plasterkach oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Podlewamy czerwonym winem i co chwilę mieszając smażymy jeszcze 10-15 minut, po czym dodajemy chrzan, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    treonina

    to musi być dobre! nigdy nie jadłam sarniny
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    jeszcze nie jadłam mięska z sarny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Brzmi ciekawie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Te? nie jad?am mi?sa z tego le?nego zwierza.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !