Sposób przygotowania

BISZKOPT;
Jajka ubijamy z cukrem.
Gdy masa będzie gęsta dodajemy mąkę ,proszek do pieczenia.
Miksujemy do pojawienia się pęcherzy powietrza.
Gotowe ciasto wylewamy do posmarowanej masłem i obsypanej bułką tarta tortownicy. Pieczemy 35-40 minut w temp. 175 stopni C.
Przekrawamy na dwie części.

MASA:
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dzielimy na dwie części .
Do jednej dodajemy kakao a do drugiej kwasek cytrynowy.

PONCZ:
Szklankę przegotowanej wody łączymy z kwaskiem i cukrem.
Nasączamy dwa blaty biszkopta.

KOLEJNOŚĆ SKŁADANIA:

Przekrojony biszkopt kładziemy z powrotem do tortownicy nasączamy ponczem.

Wykładamy krem z dodatkiem kakao.

Przykrywamy drugim blatem.

Smarujemy jasnym kremem.

Na wierzchu układamy kawałki banana.

Polewamy wcześniej przygotowana galaretkę.

Chłodzimy w lodówce.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pomysłowy przekładaniec.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kolejne pomysłowe słodkości? :) oj ! słodkie życie mają z Tobą domownicy :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    superowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pycha ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda pięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale bym zjadła.....własnie piję kawę :) taki mały kawałeczek poproszę!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    dawno takiego nie jadlam,jest naprawde smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    dawno takiego nie jadlam,jest naprawde smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    dawno takiego nie jadlam,jest naprawde smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczny
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też taki robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !