Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe ok. 1 kg zmielić przez maszynkę. Do masy dodać 2 średnie cebule (wcześniej pokrojone i podsmażone), 2 jajka, 2 łyżki bułki tartej Prymat, zawartość opakowania przyprawy do mięsa mielonego Prymat oraz 1 łyżeczkę przyprawy do potraw KUCHAREK. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Uformować kotlety i panierować w bulce tartej lub panierze. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    coś konkretnego do ziemniaków
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    mielone zawsze się sprawdzają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Ja robię bez dodatku cebuli
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    I koniecznie buraczki do tego- pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    oj tak pycha :))))
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    bardzo fajne na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !