Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Papryki myjemy, smarujemy olejem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni do chwili aż skórka zacznie ciemnieć. Następnie wkładamy je do foliowego woreczka, który szczelnie zakręcamy. Po upływie 5 minut możemy bez problemy obrać paprykę ze skóry. Obraną paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Przesmażamy razem na rozgrzanym maśle klarowanym.


Komentarze

  • 3
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    ciekawa i ładnie podana potrawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pi?knie wygl?da i pewnie równie dobrze smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    pięknie podany !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !