Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera naciowego i pekinki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
jabłko 1 szt
ogórek kiszony 1 dzt
szczypior siekany 3 łyżki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
seler naciowy 2-3 (łodygi)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera naciowego i pekinki

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską pokroić w kostkę. Szczypior z cebuli drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne.
Krok 1 - Surówka z selera naciowego i pekinki foto
2
Łodygi selera naciowego umyć, drobno pokroić, oprószyć solą Jabłko i ogórek zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystkie składniki włożyć do salaterki.
Krok 2 - Surówka z selera naciowego i pekinki foto
3
Dodać majonez, jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Surówka z selera naciowego i pekinki foto
4
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
Krok 4 - Surówka z selera naciowego i pekinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.01.2013 09:13
też taką robię
IlonaAlbertos 26.12.2012 14:11
Smacznie i zielono na talerzu.
Dorota59 17.10.2012 17:29
witaminki
Wacław 29.01.2012 08:20
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak