Sposób przygotowania

Ugotowane skrzydła delikatnie pozbawić kości, lekko podwinąć końce, aby powstały zgrabne kawałki. Ostudzić. Jajka roztrzepać z łyżeczką gyrosa (i ew. odrobiną soli-choć ja nie solę). Kawałki mięsa panierować (dociskając) w bułce tartej, jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Można podawać z ziemniakami z wody lub frytkami i dowolną surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszności! niektórzy nie doceniają skrzydełek :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    uwielbiam skrzydełak wszelako pzryrzadzone
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    tez lubie skrzydełka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Poproszę dwa , są odlotowe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pycha!
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    bardzo lubię skrzydełka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    ja wolę skrzydełka od udek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ładnie podane i na pewno smaczne danie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ależ pyszny obiadek!:) mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Takie skrzydełka są super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !