Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 70 dkg
dymki 10 szt
wódka 2 łyżki
ocet 1 łyżka
cukier 3 łyżki
sos sojowy 6 łyżek
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone

Żeberka podzielić na porcje. Umytą cebulkę dać na dno garnka, na nią żeberka. Na mięso wlać wódkę, wodę, ocet, sos sojowy i cukier. Pod przykryciem doprowadzić do gotowania, potem zmniejszyć ogień i dusić ok. 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.11.2013 00:04
musze zrobić tym sposobem,świetny pomysł
adelajda 19.10.2013 10:09
jak dawno nie jadłam :)
IZABELA29 03.02.2013 10:14
może zamiast wódki winka dodać ?
ben-ka 01.02.2013 09:07
z wódką jeszcze nie robiłam.
annagebalska 20.08.2012 08:54
ciekawy przepis
mirosława4 26.06.2012 22:02
smaczne
RenataZ-et 14.05.2012 10:32
jak żeberka-to coś dla mnie :)
aacaac 12.03.2012 13:33
mniam
Wafelek2601 07.01.2012 09:45
smaczne
olkaaa 05.01.2012 07:56
rewelacja
Justyna Jussstiii 22.11.2011 11:08
super
Monika193
Monika193 21.11.2011 21:54
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak