Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowo-wołowe pulpeciki z ryżem i mizerią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso
mięso mielone 500 g
pieczarki kilka sztuk
cebula 0,5 sztuki
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Koperek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
oliwa do smażenia
mizeria
ogórek zielony 2 sztuki
śmietana 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
DODATKOWO:
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowo-wołowe pulpeciki z ryżem i mizerią

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno pieczarki, posiekaną cebulę, zmiażdżony lub posiekany czosnek, jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy pulpeciki a następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Ogórki kroimy na plasterki, posypujemy solą i odstawiamy na chwilę. Odlewamy sok z ogórków, dodajemy śmietanę i pieprz. Mieszamy.
Podajemy z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 20.08.2013 19:31
pysznota mnniam
treonina 21.11.2011 20:53
bardzo fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak