Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ryż kilkakrotnie płuczemy i zalewamy 2 szklankami wody (wg przepisów zalewa się 1 szklanką, ale ja dają więcej i ryż się dobrze gotuje i nie przypala). Gotujemy na średnim ogniu do czasu, aż ryż wciągnie całą wodę. Gotowy ryż polewamy 2-3 łyżkami octu ryżowego, mieszamy i pozostawiamy do przestygnięcia.
Paluszki krabowe dość drobno siekamy, dodajemy kukurydzę i majonez. Mieszamy. Do smaku przyprawiamy solą i pieprzem.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne łódeczki \"suszi\"
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    fajny przepis, skuszę się kiedy u nas dostanę algi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    fajne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajnie wymyślone
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    wspaniała propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !