Sposób przygotowania

Śliwki umyć i wypestkować. Dodać małą ilość wody i rozgotować śliwki. Gotować na wolnym ogniu ciągle mieszając, aby się nie przypaliło. Gotować tak długo, aby powidła były ciemne i gęste. Na koniec dodać cukier i dobrze wymieszać. Gorące powidła dawać do umytych słoików, zakręcać i stawiać do góry dnem. Z tej porcji wychodzi ok.1 kg powideł.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam, ale właśnie tylko takie domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    domowe powidła są super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszne do naleśników
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    nie ma to jak domowe powidła :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    domowe najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    w tym roku to i ja robiłam powidła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam powidła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !