Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w 1,5 szklanki wody do czasu, aż cała się wchłonie. Gotowy skrapiamy octem ryżowym, mieszamy, jeszcze raz skrapiamy octem i jeszcze raz mieszamy, i pozostawiamy do wystygnięcia. Z przestygniętego ryżu formujemy zwilżonymi (koniecznie) rękoma porcje ryżu w kształcie parówki serdelki i układamy na talerzu. Plastry łososia smarujemy z jednej strony pastą wasabi, dzielimy na porcje i układamy na \"paluszkach\" z ryżu wasabi do dołu. Dociskamy palcami rybę do ryżu. Algi kroimy w wąskie paseczki i kolejno obtaczamy porcje nigiri, jak na zdjęciu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygląda świetnie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kaska14665@wp.pl

    pychota :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pysznie wyglądają :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    nigdy nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawie wygl?da
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ładnie wyglądają
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super pomysł !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !