Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki mięsne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
bułka
jajko
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
papryka mielona
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki mięsne

Bułkę namoczyć i odcisnąć, dodać do mięsa mielonego, następnie jajko, pieprz i kucharka. wyrobić dokładnie ciasto. Mięso podzielić na trzy części. Stolnicę posypać bułką tartą i formować długie wałeczki. Pokroić na 6 cm. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć w dłużej ilości tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.11.2013 09:39
bardzo smaczne
IZABELA29 18.12.2012 09:27
dobre
mirosława4 25.09.2012 19:06
smaczne
MAR3STA 25.06.2012 18:30
super
Ewelina38 24.01.2012 14:30
super pomys?
Monika193
Monika193 21.12.2011 23:27
pycha
Wacław 17.12.2011 08:45
pyszne !
Wafelek2601 26.11.2011 20:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak