Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grochówka nieżołnierska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1.5 l
słodka śmietanka 200 ml
czosnek 2 szt
ser cheddar 200 g
sól 1 1
pieprz 1 1
groch 300 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: grochówka nieżołnierska

Groch namoczyć w zimnej wodzie minimum i godz.wodę wylać ,groch opłukać.Wlać 1,5 litra wody,dodać pół łyżeczki soli i przeciśnięty przez praskę czocnek.Gotować aż groch będzie miekki .W tym czasie pokroić w małą kostkę hleb,rozgrzać oliwę na patelni,włożyć pokrojony w plasterki czosnek.Przesmażyć czosnek aż się zarumieni,wyjąć i wyrzcić.Na oliwe włożyc kostki chleba i usmażyć.Zmiksowa zupę.Dodać smietankę i podgrzać.Ser pokroić w małą kostkę.Żupę zdjąć z ognia wrzucić ser i wymieszać aż ser zozpuści sie w długie nitki.Podawać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 16.03.2012 13:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak