Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tajski gulasz z indykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 500 g
papryka zielona 2
cebula 1
pomidor 2
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tajski gulasz z indykiem

Indyka posolić, popieprzyć, pokroić w paski. Smażyć na patelni z ząbkiem czosnku. Dodać pokrojone w słupki warzywa, dusić kilka minut razem. Przygotować sos słodko-kwasny: 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1łyzkę octu winnego, 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczke pieprzu i 1 szklankę wody. Sos gotowac na wolnym ogniu 15min, potem dodac do indyka z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 23.04.2012 20:12
fajny
Natalia40 25.03.2012 19:13
pyszny
Justyna Jussstiii 22.11.2011 11:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak