Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z porami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
por 1 szt
bulion warzywny 2 litry
olej do smażenia
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z porami

Pieczarki podsmażamy na oleju, wrzucamy do gotującego się bulionu. Potem podsmażamy pokrojona na półplasterki białą i jasnozieloną część pora, również dodajemy do zupy. Gotujemy ok 20 min, doprawiamy śmietaną, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym osobno makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.01.2014 08:33
robiłam z dwa dni temu ale bez pora
ben-ka 14.01.2014 09:39
Lubię zupy,pieczarkową też.
IKrakowianka 07.01.2014 11:46
bardzo smaczna zupa
ankaryba 27.04.2013 21:21
smaczna :-)
m1monika 29.11.2011 12:17
pyszna
jolanta19 27.11.2011 15:35
super
halina17 21.11.2011 20:00
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak