Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek ze skawarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurek 1 szt
kostka rosołowa 2 szt
ziele angielskie
mąka 2 łyż
woda 3 l
czosnek 2 ząbki
słonina 20 dkg
cebula 1 szt
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żurek ze skawarkami

wodę gotujemy z przyprawami dodajemy starty czosnek i chwile gotujemy. W tym czasie kroimy drobno słoninę i dodajemy gdy sie podtopi pokrojoną w paseczki cebulę smazymy aż się zarumieni i wytopi. Do gotujacej wody doajemy rozmieszamy żurek i mąkę doprawiamy do smaku i doajemy słoninę. Możemy podwac z jajkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.12.2011 10:16
jak u mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak