Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porów z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 2szt
jabłka 2szt
marchew 2szt
winogrona zielone 20dag
zielona pietruszka 0,5pęczka
jogurt naturalny 1szt
sok z cytryny 0,5szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porów z winogronami

Pory oczyścić, pokroić w krążki, posolić, po chwili odcisnąć sok. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem. Marchew obrać i zetrzeć. Natkę posiekać. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać jogurt, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak