Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto salceson

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka
cukier szklanka
kakao 2łyżki
galaretka pomarańczowa
wafle 3szt
herbatniki opakowanie
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto salceson

Margarynę, cukier, kakao zagotować wystudzić. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody, schłodzić. Kiedy zacznie tężeć wlać do masy kakaowej. Herbatniki oraz 2 wafle pokruszyć na małe kawałki, bakalie lekko posiekać i wszystko wymieszać. Czystą ściereczkę zwilżyć wodą i położyć na niej ostatni wafel. Kiedy namoknie, rozłożyć na nim przygotowaną masę zawinąć w folię i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak