Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagnięcina z bakłażanem i pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec jagnięcy lub wołowy 40 dkg
bakłażan 40 dkg
cebula
pomidory 2
masło
czosnek
bulion 1/2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: jagnięcina z bakłażanem i pomidorami

cebulę kroimy w kostkę,bakłażan i pomidory w niewielką kostkę.
mięso podsmażyć na połowie masła i oleju,wlać bulion i dusić 40min aż mięso zmięknie.
na reszcie masła i oleju podsmażyć bakłażan i cebulę.
dodać do mięsa wraz z pomidorami i czosnkiem.doprawić solą,pieprzem i dusić jeszcze 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak