Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z jabłkami i gruszkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
śmietana 18 proc 4 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 6 sztuk
cukier puder 1 szklanka
mąka 70 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
DODATKOWO:
jabłka 4 sztuki
gruszki 5 sztuk
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z jabłkami i gruszkami

Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, śmietanę, margarynę. Połączyć ze sobą cukier wanilinowy, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wyrobić na ciasto. Ciasto podzielić na proporcję 2/3 i 1/3. Większą porcję wyrobić na wysmarowaną masłem brytfannę. Następnie jabłka i gruszki obrać ze skórki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć. Następnie wyłożyć na ciasto na brytfannie. Później z 1/3 ciasta odrywać kawałki i robić z nich ruloniki. Wykładać na ciasto. Piec 45 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 14.12.2011 10:25
pycha
Agnieszka_B 21.11.2011 19:49
Ciasto pyszne i łatwe w wykonaniu:)
Emilia22 21.11.2011 12:41
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak