Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300 g
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy pół słoiczkaa
sól do smaku
parmezan starty
oliwki 100 g
oliwa do smażenia
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem

Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy razem na oliwie.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy tuńczyka i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat i mieszamy. Dusimy ok. 10 minut. Jeśli jest za gęste można podlać wodą.
Oliwki kroimy w plasterki i mieszamy z gotowym sosem. Na talerze nakładamy makaron i polewamy sosem. Na całość ścieramy na drobnej tarce parmezan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 28.11.2011 18:06
To coś dla mnie - lubię dania z tuńczykiem :)
Robert10 26.11.2011 20:55
ciekawy
Emilia22 21.11.2011 12:42
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak