Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 20 dag
cebula 1 szt
śmietana 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z ziemniakami

Wątróbkę moczymy przez godzinę w mleku. Następnie obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż do zarumienienia. Cebulę kroimy w plastry lub w kosteczkę i dodajemy do wątróbki. Zarumienioną wątróbkę i cebulę podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Gdy zmięknie, przyprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę rozmieszaną z łyżką mąki. Wymieszać i zagotować.
Taką wątróbkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia6 04.01.2012 11:42
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak