Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
masło 1 łyżki
mąka 2 łyżki
włoszczyzna suszona 2 łyżki
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Dokładnie oczyszczone flaki wołowe obgotować i odcedzić. Ostudzone pokroić w paski, obgotować, odcedzić i dodać do sporządzonego wcześniej z kostki rosołu wołowego KUCHAREK. Dodać 2 łyżki włoszczyzny suszonej Prymat i gotować do miękkości ok. 2 godz. Przed końcem gotowania dodać przyprawę do flaków Prymat i gotować 15 minut, po czym dodać majeranek Prymat do smaku. W celu zagęszczenia potrawy można sporządzić zasmażkę (1 łyżka masła i 2 łyżki mąki).
Propozycja: jedno opakowanie wystarcza do przyprawienia potrawy z 1,5 kg surowych flaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.01.2013 17:25
Nie ma jak dobre flaki!
jola1512 11.04.2011 11:57
pychota
1j1o1l1a1 03.03.2011 23:19
na święta i przyjęcia...koniecznie muszą być...flaki :)
szajba2 29.01.2011 15:06
lubię flaki
rakow2
rakow2 17.10.2010 15:27
dawno nie robiłam a bardzo lubię
Barbara55 13.09.2010 16:23
flaki to prawdziwe przysmaki
noculos 24.06.2010 21:49
Pyszna i sycaca zupa
sylwiachmiel 19.05.2010 20:58
czesto gotuje dla rodzinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak