Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety kalafiorowo-brokułowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 200 g
brokuł 1 szt
kalafior 1 szt
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety kalafiorowo-brokułowe

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Kalafiora i brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzątku ok 5 minut. Kalafiora, brokuła i makaron wkładamy do miksera, wbijamy 2 jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką masę. Formujemy małe kotleciki, któe obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie. Jeśli kotleciki nam się rozpadają to do masy dodajemy trochę bułki tartej dla zagęszczenia lub startego żółtego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak