Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
keczup pikantny do smaku
jajko 1 szt
parówki 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy.Kroimy w wąskie prostokąty.Układamy na każdym pasku po jednej parówce.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
2
Jeśli ktoś lubi możemy posmarować ciasto keczupem lub musztardą.Ciasto francuskie dokładnie sklejamy.
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
3
Każdą owiniętą w ciasto francuskie parówkę smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy parówki w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 15 minut.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto
4
Parówki podajemy z sosem czosnkowym,musztardą lub keczupem.Smacznego!
Krok 4 - Parówki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.04.2013 12:28
Też takie robię, fajne jako przystawka
halina17 03.01.2012 20:20
pyszne - przyrządzam takie
Wacław 29.12.2011 10:36
fajne !
Kopiko1983 25.12.2011 17:56
Pychota!
RenataZ-et 12.12.2011 23:29
uwielbiam !
Iwona45 01.12.2011 10:54
apetyczne
Ania67 28.11.2011 18:47
przepadam za takimi
PaniMISIOWA 25.11.2011 15:59
fajne!
Magdalena67 21.11.2011 16:02
ładnie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak