Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kardynała

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówki 200 ml
cukru 30 g
winogrona 200 g
migdałów 1 garść
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kardynała

Migdały sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki. Następnie połowę winogron miksujemy z 10 g cukru pudru i sokiem z cytryny. Kremókę ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy pozostały cukier puder. Do kremówki dodajemy mus winogrony i delikatnie mieszamy. Następnie krem układamy na biszkopcie i dekorujemy pozostałymi winogronami i obranymi migdałami. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ogi18 06.12.2011 22:06
super
MAR3STA 28.11.2011 18:49
fajny, zrobię taki
Margo1 25.11.2011 08:37
pomysłowe
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak