Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń cielęca

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęciny 500 g
mąki 3 łyżki
żółtko jajek 2
sól
pieprz
imbir
rum 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń cielęca

Mięso myjemy pod zimną woda. Następnie nacieramy przyprawami: imbir, pieprz i sól. Następnie posypujemy mąką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Obracamy by każda strona nam się łądnie zarumieniła. Podlewamy lekko wodą. Następnie kroimy w grubsze plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy rumem i pieczemy w 180 stoniach przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 22.11.2011 19:44
fajna
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak