Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi drożdżowe z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 sztuka
twaróg 400 g
ziemniaki 200 g
masło 2 łyżki
jaja 2 sztuki
cukier 250 g
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi drożdżowe z serem

Sporządzić ciasto drożdżowe, dodając żółtko oraz całe jajo. Postawić do wyrośnięcia. Twaróg zemleć w maszynce razem z ugotowanymi ziemniakami. Dodać przyprawy, jaja i pozostałe składniki. Ciasto podzielić na kawałki, nadziewać je masą, nadając im kształt podłużny; smarować jajem i upiec w piekarniku. Podawać z kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 14.12.2011 23:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak