Sposób przygotowania

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 2 łyżki masła rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim startą marchewkę, dodać śmietanę. Dusić, aby marchewka była miękka. 1 łyżkę masła roztopić wymieszać z mąką zasmażyć nie rumieniąc. Przygotowaną zasmażkę rozprowadzić rosołem, dodać uduszoną marchew i pogotować jeszcze przez chwilkę. Na koniec dodać starty chrzan, żółtko i posiekaną natkę . Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha taka zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    zgadzam się,pyszna zupka !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł na zupę
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajna . bo wyrazista przez chrzan
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawy pomysł na zdrową zupę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !