Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier orzechowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytusa 1 l
wody 500 ml
cukru 500 g
orzechów włoskich 500 g
migdałów 100 g
Goździki całe Prymat 5

Przepis i sposób przygotowania na: likier orzechowy

Orzechy i migdały sparzamy. Obieramy ze skórki i razem z goździkami zalewamy spirytusem. Dodajemy przegotowaną wodę, szczelnie zamykamy i odstawiamy na okres 2 tygodni. Następnie odcedzamy nalewkę. Gotujemy z cukru syrop i dodajemy do nalewki. Przelewamy do butelek, zamykamy szczelnie i odstawiamy na kilka dni w ciemne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 28.05.2012 08:19
ciekawe z czego zrobiło się takie białe ?
Iiiiii 18.04.2012 08:53
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak