Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
szpinak 1 garść
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkiem, przyprawą w płynie, curry, pieprzem i 4 łyżeczkami bułki tartej.
Krok 1 - Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem foto
2
Mięso podzielić na 4 porcje, każdą rozpłaszczyć. Ułożyć na nich po kilka liści szpinaku.
Krok 2 - Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem foto
3
Zwinąć w roladki i obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej.
Krok 3 - Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem foto
4
Smażyć na rumiano z każdej strony.
Krok 4 - Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 16.06.2012 16:51
boskie;)
Weronika_eM 14.12.2011 13:05
lubię takie mięsko
Agnieszka_B 10.12.2011 07:09
Nie przepadam za szpinakiem, ale uwielbiam curry!! A roladki - znakomite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak