Sposób przygotowania

Obydiwe kapusty bardzo drobno szatkujemy. W dużym garnku nastawiamy wodę, lekko ją osolamy i po zagotowaniu wrzucamy poszatkowane kapusty i gotujemy 5-8 minut. W osobnym naczyniu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę na 2 łyżkach masła. Odcedzona kapustę dodajemy do zeszklonej cebuli, wlewamy szklanke czystej wody i oprawiamy do smaku. Prażymy kapusty do czasu odparowania wody, cały czas mieszamy. Możemy podawać na gorąco lub zimno na obiad

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące- nigdy nie łączyłam białej kapusty z czerwoną.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !