Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa kapusta na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 0,5
kapusta czerwona 1/4
cebula 1
masło roślinne
pieprz
sól
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa kapusta na ciepło

Obydiwe kapusty bardzo drobno szatkujemy. W dużym garnku nastawiamy wodę, lekko ją osolamy i po zagotowaniu wrzucamy poszatkowane kapusty i gotujemy 5-8 minut. W osobnym naczyniu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę na 2 łyżkach masła. Odcedzona kapustę dodajemy do zeszklonej cebuli, wlewamy szklanke czystej wody i oprawiamy do smaku. Prażymy kapusty do czasu odparowania wody, cały czas mieszamy. Możemy podawać na gorąco lub zimno na obiad

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 20.12.2011 12:04
Interesujące- nigdy nie łączyłam białej kapusty z czerwoną.
kriso 21.11.2011 19:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak