Sposób przygotowania

7 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle. 200 ml mleka zagotować, pozostałe zimne wymieszać z mąką, wlać do gorącego i gotować około 8 minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić. Do masy wsypać jajka, cebulę, przyprawę kucharek, tarty chrzan, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron po 2 minuty. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawa propozycja, warta wypróbowania.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ostatnio przymierzałam się do zrobienia bardzo podobnych :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne kotleciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !