Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 4 łyżki
mleko 250 ml
chrzan tarty 1 łyżka
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek

7 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle. 200 ml mleka zagotować, pozostałe zimne wymieszać z mąką, wlać do gorącego i gotować około 8 minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić. Do masy wsypać jajka, cebulę, przyprawę kucharek, tarty chrzan, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron po 2 minuty. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.02.2014 09:35
smaczne kotleciki
mirosława4 13.01.2014 18:05
ostatnio przymierzałam się do zrobienia bardzo podobnych :)
IlonaAlbertos 19.10.2012 22:23
Ciekawa propozycja, warta wypróbowania.
Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak