Sposób przygotowania

Flądrę dokładnie czyścimy i płuczemy, odsączamy, kroimy na nieduże kawałki, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej zmieszanej z panierem do ryb i płatkami owsianymi, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, odsączamy na papierowych ręcznikach, a następnie układamy w słoikach. Na flądrę kładziemy obraną i pokrojoną w pióra cebulę. Wodę zagotowujemy z cukrem i odrobiną soli, wlewamy ocet i dodajemy przyprawy, chwilę razem gotujemy. Zalewę studzimy i wlewamy do słoików. Zamarynowane śledzie odkładamy do lodówki, jemy po upływie co najmniej 3-4 dni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Musi by? pyszna..
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !