Sposób przygotowania

Śledzie dokładnie czyścimy i płuczemy, układamy w słoikach. Na śledzie kładziemy obraną i pokrojoną w pióra cebulę oraz marchew w talarkach. Wodę zagotowujemy z cukrem i odrobiną soli, wlewamy ocet i dodajemy przyprawy, chwilę razem gotujemy. Zalewę lekko przestudzamy i wlewamy do słoików. Zamarynowane śledzie odkładamy do lodówki na około 7-10 dni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jakie śledzie do tego się kupuje? Takie solone bez głowy czy trzeba mieć chody u rybaka z nad morza?
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Takie prosto od rybaka :) Brat załapał bakcyla i jeździ kilka razy w roku na dorsza, a przy okazji kupuje świeże śledzie i flądry :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubi? takie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !