Sposób przygotowania

Bagietkę pokroić na małe kromki (plastry), cieniutko posmarować masłem. Pieczarki pokroić w bardzo cienkie plasterki i ułożyć na kromkach pieczywa. Delikatnie je posolić. Teraz możemy położyć parówki pokrojone wzdłuż na plastry i na długość grzanek, czy inną wędlinę w plastrach. Niezależnie czy dajemy wędlinę czy nie na wierzch nałożyć po plasterku sera, tak aby pokrył całą grzankę. Na wierzch każdej kładziemy po plasterku (lub niecałym) pomidora i posypujemy oregano.

Wstawiamy do nagrzanego wcześniej do 160 stopni piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut aż ser nam się ładnie zacznie topić i przypiekać. Najlepiej smakują na gorąco. Jak ktoś lubi może sobie polać sosem czosnkowym lub innym. Ale bez sosu są pyszne i czuć nasze oregano. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    często robię podobne na śniadanie albo kolację, lubimy zapiekanki :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    luna19

    smakowite.. kolorowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie taki pachnacy serek na kanapce
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Proste i smaczne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !